69 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının ünlü ismi Ahu Tuğba, perşembe günü İstanbul'da defnedilecek. Cenaze nakil masraflarını iş insanı Celal Kalyoncu'nun üstlendiği belirtildi.

Ahu Tuğba, 16 yıl önce kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij'in eğitimi için ABD'ye yerleşmişti. Geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği trafik kazası sonucu bir dizi ameliyat geçiren Tuğba, bu operasyonların tetiklediği KOAH hastalığı nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Vefatının ardından Tuğba'nın Türkiye'de mi yoksa uzun süredir yaşadığı Miami'de mi defnedileceği konusunda belirsizlik yaşanmıştı.

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında! İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında!

Miami'de polis memuru olarak görev yapan kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar verdi. ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile yapılan yazışmalar ve gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra, Ahu Tuğba'nın cenazesi yarın sabah Miami'den İstanbul'a tarifeli bir uçakla getirilecek. Nakil işlemleri için gereken 25-30 bin dolarlık masrafı ise iş adamı Celal Kalyoncu karşılayacak.

Ahu Tuğba'nın cenazesi, perşembe günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. Defin yeri olarak ise Zincirlikuyu veya Karacaahmet Mezarlığı üzerinde duruluyor.

Editör: Nehir Durdağı