Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması sonrası, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yayınladığı mesajda aileye başsağlığı dilememesi dikkat çekti. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, "Aileyle ilgili bir şüphe mi var?" sorusuna verdiği yanıtla bu durumu doğruladı.

"Herkesin Anladığı Bir Durum"

Bakan Yerlikaya, mesajında aileye başsağlığı dilememesi üzerine gelen soruya, "Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?" şeklinde yanıt verdi. Bu ifadeler, olayla ilgili olarak aile bireylerinden birine yönelik şüphelerin olduğunu düşündürdü.

Soruşturma Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Yerlikaya, soruşturmanın dört savcı tarafından yürütüldüğünü belirtti. Olayın kısa sürede aydınlatılmasını beklediğini ifade eden Yerlikaya, "85 milyon, bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi" dedi.

Son Söz Hakimlerin

Bakan Yerlikaya, adaletin yerini bulması için sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurgularken, basının bu süreçte önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Yerlikaya, "Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek" diyerek, İçişleri Bakanlığı olarak görevlerinin suçluları adalete teslim etmek olduğunu hatırlattı.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Editör: İrem Nur Kaya