AK Parti, Rize’de boykot edilen Burger King şubesinin açılışına katılan partili isimlere karşı harekete geçti. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açılışa katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edildiğini duyurdu. İsrail’in Gazze’deki saldırıları nedeniyle Türkiye genelinde boykot edilen fast food zincirine ait bir açılışa katılım büyük tepki çekmişti.

Tepki Yağdı, Parti Disiplin Kararı Aldı

Burger King’in Rize’deki açılışına katılan AK Partili belediye başkanlarının görüntüleri, sosyal medyada ve kamuoyunda sert eleştiriler aldı. Bunun üzerine AK Parti yönetimi, açılışta bulunan tüm isimleri disipline sevk etti. Sözcü Çelik, "Boykot edilen bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır. Süreci Teşkilat Başkanlığımız takip edecektir," ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Katmer'in Açıklamaları Dikkat Çekti

Açılış sonrası tepkilere cevap veren AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in açıklamaları da gündemde yer buldu. Eleştiriler karşısında Mehmet Akif Ersoy’un "Zulmü alkışlayamam" şiirine atıfta bulunan Katmer, bu şiirle kendilerini savunarak dikkat çekti. Katmer, "Bizi İsrail uşaklığıyla suçlayanlar, bu şiirin altında gerekli cevabı bulacaklar," dedi.

"Yemek Yemedim, Yeseydim İsrail'e Destek Vermiş Olurdum"

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, açılışa katılımıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, sadece 10 dakika kaldığını ve yemek yemediğini belirtti. Mete, "Orada yemek yeseydim, İsrail'e destek vermiş olacaktım. Ancak ben sadece kurdele kesiminde bulundum," dedi.

Köfteci Yusuf skandalına rağmen satışları patladı: Reyonlar tükendi! Köfteci Yusuf skandalına rağmen satışları patladı: Reyonlar tükendi!

Editör: İrem Nur Kaya