AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla Harbiye ve imam hatipleri karşı karşıya getirdiği iddiasına sert tepki gösterdi. Çelik, “Harbiye milletin değeri olduğu gibi imam hatipler de milletin değeridir. Bu kurumları karşı karşıya getirme anlayışı Sayın Özel’in dilinde ifade bulmaktadır ve bu son derece yanlış ve provokatiftir,” dedi.

Eyüpsultan’da düğün salonuna bombalı saldırı! Eyüpsultan’da düğün salonuna bombalı saldırı!

“28 Şubat Zihniyetinin Bir Ürünü”

Çelik, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Harbiye ve imam hatipleri karşı karşıya getirme çabasının 28 Şubat zihniyetinin bir ürünü olduğunu belirtti. Çelik, “Cumhurbaşkanımızın sözlerine yönelik bu provokatif yaklaşım, milletin çocuklarına haksızlıktır. Demokrasi, sadece teorik olarak değil, uygulamada da görülmelidir. Özgür Özel’in açıklamalarında demokratik bir zihniyetin izi yoktur,” diye konuştu.

“PKK Terörüne Sessiz Kalanların Narin’e Sahip Çıkması İkiyüzlülüktür”

Narin Güran’ın mezarının ziyaret edilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, PKK’nın kaçırdığı çocuklar hakkında sessiz kalanların, Narin Güran üzerinden politika yapmalarının ikiyüzlülük olduğunu söyledi. Çelik, “PKK terör örgütünün dağa kaçırdığı çocuklar için tek bir kelime etmeyenlerin, Narin’in acısını istismar etmeleri ikiyüzlülüktür,” dedi.

“Narin Hepimizin Kızı Olmuştur”

Çelik, Narin Güran’ın acısının bütün milletin acısı olduğunu vurgulayarak, “Narin hepimizin kızı olmuştur. Onun hatırasına sahip çıkmak, bu konudaki hassasiyetimizi yüksek tutmak ve adli süreci hassasiyetle takip etmek en önemli görevimizdir,” ifadelerini kullandı.

“Gazze, Küresel Vicdanın En Önemli Meselesidir”

Çelik, Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinerek, Gazze konusunun Türkiye için yüksek bir vicdani mesele olduğunu belirtti. “Milli Eğitim Bakanımızın, Çanakkale’den Gazze’ye konusunu ilk ders olarak okutması son derece kıymetlidir. Gazze, vicdani bağlarımızın güçlü olduğu bir yerdir ve bu acının yeni nesillere aktarılması gerekmektedir,” diye konuştu.

Editör: Nehir Durdağı