POLİTİKA

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e 'Dilruba' tepkisi: Bu kabul edilemez!

Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına sert tepki gösterdi: "Bu kabul edilemez."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, sokak röportajında tartışma yaratan ifadeleri nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Kayserilioğlu'nun protokolde ağırlanmasını "asla kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bu tür nefret söylemleri, kınanması ve reddedilmesi gereken açıklamalardır" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve vatandaşlara yönelik hakaret eden bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanmasının sorumlu bir siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek, "Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Siyasetçiler, milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti yapmalı, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır" dedi.

Bu durumun demokratik bir tutum olmadığını vurgulayan Çelik, siyasi eleştirinin esas muhataplarının partiler ve siyasetçiler olması gerektiğini, vatandaşların siyasi tercihleri nedeniyle hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.