AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın başkanlığını yürüttüğü Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, ekim ayında yeni anayasa çalıştayı düzenlemeye hazırlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa sürecine ilişkin kendi birimi olan Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nın çalıştay düzenleyeceğini duyurdu. Ekim ayında düzenlenecek çalıştayın çıktıları rapor haline getirilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı şunları aktardı;  “Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’mız, Meclis açıldığında ekim ayından itibaren çalıştay yaparak anayasayı gündeme taşıyacaktır. Bir anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı? Yöntemi ne olmalı? AK Parti'nin bundaki rolü nedir?' bu konuları müzakere edeceğiz. Çıktılarını raporlaştırıp partimizin yetkili organlarına, diğer siyasi partilerle de iletişim sağlanacak. Onlarla da paylaşmak suretiyle bir konsensus oluşursa bu sürecin ilerlemesini ve Türkiye'nin bunu başarmasını arzu etmekteyiz.”

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıya Türkiye'den ilk açıklama! İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıya Türkiye'den ilk açıklama!


Yeni anayasaya dair Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın talimatı üzerine Prof. Dr. Yavuz Atar’ın da bir çalışma yaptığını hatırlatan Yazıcı, tüm siyasi partilerin sıfırdan bir anayasa yapmayı istediğini belirtti. 2011’dekine benzer bir ortak komisyon kurulabileceğini aktardı.  Hayati Yazıcı; “2011'de yapılan çalışmaya benzer veya onun daha da realize edilmiş şekline dönüştürülmek suretiyle bir anayasa çalışmasını inşallah gerçekleştiririz.” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, sivil anayasanın ortaya konulması halinde mutlaka vatandaşın onayına sunulması gerektiğini  belirtti.
 

Editör: Nehir Durdağı