AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Gazze'de masum sivillere saldıran İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle ülke genelinde boykot edilen fast food zinciri Burger King'in Rize'deki şube açılışına katılan AK Partili belediye başkanlarını eleştirenlere sert yanıt verdi. Katmer, eleştirilere Cumhurbaşkanı Erdoğan'la özdeşleşen Mehmet Akif Ersoy’un "Zulmü alkışlayamam" şiirinden alıntı yaparak karşılık verdi ve "Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız" dedi.

Burger King Açılışına Tepkiler

 Rize'de Burger King'in açılışına AK Partili belediye başkanlarının katılması, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Burger King'in İsrail'e verdiği destek nedeniyle kamuoyunda geniş tepki topladı. Sosyal medyada ve basında yoğun eleştirilere maruz kalan bu açılışa ilişkin tartışmalar sürerken, Katmer eleştirileri reddetti ve parti içindeki isimleri savundu.

Katmer'den Şiirli Savunma

 Yılmaz Katmer, eleştirileri Mehmet Akif Ersoy’un "Zulmü alkışlayamam" şiiriyle savundu. Katmer, şiirden şu sözleri alıntıladı: "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam." Bu ifadelerle, kendisini ve belediye başkanlarını eleştirenlere yanıt vererek, bu eleştirilerin yersiz ve haksız olduğunu ima etti. Ayrıca Mevlana’dan da alıntı yaparak suskunluğunun asaletinden kaynaklandığını vurguladı.

2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

"Bütün Arkadaşlarımızın Arkasındayız"

 Katmer, gazetecilerin belediye başkanlarının açılışa katılımı ile ilgili sorularını yanıtlarken, "AK Parti İl Başkanı benim. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız. Hiçbir arkadaşımızı İsrail yanlısı olarak göremezler. Filistin'in yanında olmadığımızı söylemek alnımızın ortasında taşımak sayarız" diyerek, partinin Filistin yanlısı duruşunu hatırlattı ve açılışa katılanları savundu.

Katmer'den Net Mesaj

 Katmer'in bu açıklamaları, Burger King açılışına katılan AK Partili belediye başkanlarına yönelik eleştirileri geri püskürtmek amacıyla yapılmış bir savunma olarak dikkat çekiyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı