Kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasına yönelik teklif, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi. Bu adımı memnuniyetle karşılayan eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye de göndermede bulundu.

Teröre bir darbe daha: 14 terörist etkisiz hale getirildi Teröre bir darbe daha: 14 terörist etkisiz hale getirildi

"O Paket Toplumu Düşünmeden Hazırlandı"
Teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin toplum üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmadığını belirten Tayyar, "O paket, toplumu nasıl bir araya getireceğini ya da böleceğini düşünmeden hazırlandı. Burada devreye siyasetçi girer, çünkü hesap verecek olan odur," dedi.

Kredi kartı limitinin 100 bin TL'yi aşması durumunda uygulanacak 750 TL'lik kesintiyle ilgili tepkilerin Cumhurbaşkanı tarafından göğüslendiğini belirten Tayyar, "Bu paket geri çekildi, 750 TL'lik ödeme tamamen kaldırıldı. Aklıselim bunu gerektirirdi, en doğru adım buydu," ifadesini kullandı.

Mustafa Destici - Büyük Birlik Partisi Başkanı

Destici'ye gönderme
Savunma Sanayi Fonu için limitin 100 bin lira üzerinde olan kredi kartlarından 750 TL kesinti yapılmasını eleştiren BBP lideri Mustafa Destici'ye atıfta bulunan Tayyar, "Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu?" dedi.

Editör: Emine Koç