İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), megakentte etkili olacak sağanak yağış için uyarıda bulundu. Bugün saat 17.00'ye kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışlar, özellikle İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki bölgelerinde oldukça kuvvetli olacak. Sıcaklıklar ise 20-23 derece arasında seyredecek.

Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu

İstanbul'da Yağışlar Ne Zaman Sona Erecek?

AKOM’un yaptığı açıklamaya göre, Cumartesi günü 17.00'ye kadar etkisini sürdürecek olan yağışlar, şehir merkezinde kuvvetli, kuzey bölgelerde ise çok kuvvetli olacak. İstanbul'un Karadeniz'e kıyısı olan Sarıyer, Beykoz ve Şile gibi bölgelerde yağışların etkisinin daha fazla hissedileceği öngörülüyor. Vatandaşların, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Hava Sıcaklıklarında Dalgalanma Bekleniyor

Meteorolojik verilere göre, İstanbul'da hava sıcaklıkları 21 Eylül'e kadar mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredecek. Ancak 22-30 Eylül tarihleri arasında sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-3 derece üzerine çıkması bekleniyor. Bu dönemde, en düşük sıcaklık 18°C, en yüksek sıcaklık ise 25°C civarında olacak.

Şiddetli Yağış ve Ani Sel Riskine Dikkat

Özellikle yağışların yoğunlaştığı saatlerde trafikte aksaklıklar yaşanabileceği ve ani sel baskınlarının meydana gelebileceği uyarısında bulunan yetkililer, vatandaşların dikkatli olmasını ve mümkünse zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyor. İstanbul'da hava durumu gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Editör: İrem Nur Kaya