MAGAZİN

Aleyna Kalaycıoğlu'ndan engelli kardeşiyle ilgili şok iddialar!

Survivor'dan tanınan Aleyna Kalaycıoğlu, kardeşinin doktor ihmali sonucu engelli kaldığını açıkladı ve hukuk mücadelesi verdiğini duyurdu.

 Survivor yarışmasıyla tanınan ve son dönemde müzik kariyeriyle de dikkat çeken Aleyna Kalaycıoğlu, sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamalarla gündem oldu. Kalaycıoğlu, engelli kardeşi Cansu’nun yaşadığı sağlık sorunlarının doktor ihmali nedeniyle meydana geldiğini öne sürerek, yıllardır süren hukuk mücadelesini ve yaşadığı acıyı paylaştı.

"Kardeşim Sapasağlamdı"

 Kalaycıoğlu, kardeşi Cansu'nun başlangıçta sağlıklı bir birey olduğunu belirtti. 2013 yılında tatlı krizleri ve ani kilo kaybı yaşamasının ardından kardeşini hastanelere götürdüğünü ancak iki hastanenin de durumla ilgilenmediğini ifade etti. Durumun ciddiyetini fark ettiklerinde annesiyle birlikte İstanbul’a geldiklerini ve burada özel bir hastanede Cansu’ya yanlış teşhis konulduğunu iddia etti.

"Doktor Aceleyle Ameliyat Yaptı"

 Kalaycıoğlu, Cansu’nun apandisit patlaması teşhisiyle acil ameliyata alındığını ancak asıl sorunun yanlış anlaşıldığını belirtti. İhmallerin ardından kardeşinin şeker komasına girdiğini ve günlerce bu durumun fark edilmediğini aktaran Kalaycıoğlu, "Kardeşimin kalbi 70 dakika boyunca durmuştu. Artık çok geçti" sözleriyle yaşadıkları dehşeti anlattı.

"Türkiye Tarihinde İlk Defa"

 Yaşanan ihmaller sonucu kardeşinin bedensel ve zihinsel engelli hale geldiğini belirten Kalaycıoğlu, hukuk mücadelesinin 12 yıldır sürdüğünü ifade etti. Kardeşinin dosyasında tam 8 adli tıp raporunun bulunduğunu vurgulayan Kalaycıoğlu, "Bu Türkiye tarihinde bir ilk" dedi. Üç doktor ve hastanenin "taksirle adam yaralamaktan" ceza aldığını ancak adaletin tam anlamıyla sağlanmadığını öne sürdü.

"Ölene Dek Mücadele Edeceğim"

 Paylaşımlarında hukuki süreçlerin uzatıldığını belirten Kalaycıoğlu, son duruşmayı beklediğini ve adalet için mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. "Kardeşim Cansu'nun hakkını sonuna kadar arayacağım" diyen Kalaycıoğlu, sorumlu doktorlardan ve hastanelerden hesap soracağını söyledi.