GÖZDEN KAÇMASIN

Almanya'dan geçici sınır kontrolleri hakkında açıklama!

Almanya, sınır kontrollerini genişlettiğini açıkladı ancak Türkiye için vize verme süreci normal şekilde devam edecek.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya'da bugünden itibaren geçici olarak uygulamaya konulan sınır kontrollerinin genişletilmesi hakkında açıklama yaptı. Büyükelçilik, bu kontrollerin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasına yönelik olduğunu belirterek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın güvenlik ve göç politikası nedenleriyle sınırlarında geçici kontroller başlatacağını duyurdu. Bu tedbirin, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin Almanya'ya girişini engellemeyi hedeflediği belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu kararın Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Şengen ortaklarına önceden bildirildiği ifade edildi.

Almanya'nın aldığı bu karar, sınırlar arası seyahatlerin devam etmesine ve bekleme sürelerinin en aza indirilmesine yönelik önlemlerle uygulanacak. Büyükelçilik, Türkiye'den Almanya'ya yapılan vize başvurularının ve süreçlerin bu durumdan etkilenmeyeceğini özellikle vurguladı.

Almanya, daha önce Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlattığı sınır kontrollerini, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişlettiğini açıklamıştı. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu uygulamanın düzensiz göçle mücadele amacı taşıdığını ve günlük yaşam, ticaret ve seyahat üzerinde minimum etki yaratacak şekilde düzenlendiğini belirtti.