Almanya'nın Solingen kentinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 4'ü ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken, olayla ilgili 15 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

İsrail'den Lübnan'a bombardıman: Çok sayıda noktaya hava saldırısı! İsrail'den Lübnan'a bombardıman: Çok sayıda noktaya hava saldırısı!

"Çeşitlilik Festivali" Kanlı Bitti

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde düzenlenen ve Solingen'in 650. kuruluş yıl dönümüne adanan "Çeşitlilik Festivali"nde dün akşam yaşanan bu trajik olayda, saldırganın doğrudan insanların boyunlarını hedef aldığı belirtildi. Soruşturmayı yürüten yetkililer, saldırıyı tek bir kişinin gerçekleştirdiğini varsayıyor ancak olayın tüm yönleriyle incelendiğini açıkladı. Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss, saldırıda 67 ve 56 yaşlarında iki erkek ile 56 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini, 4'ü ağır olmak üzere 8 kişinin de yaralandığını belirtti.

15 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

Saldırının ardından 15 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. Ancak yetkililer, bu kişinin doğrudan saldırının faili olmadığını, sadece suçu önceden bildiği şüphesiyle gözaltına alındığını ifade etti. Başsavcı Markus Caspers, olayın tüm detaylarının araştırıldığını ve faile ulaşma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Steinmeier'den Tepki

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, saldırıyı "korkunç bir olay" olarak nitelendirerek, faillerin hızla yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını istedi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de yazılı bir açıklama yaparak, bu olayın ülkeyi sarstığını belirtti ve "Nefret ve şiddete karşı birlikte duracağız." ifadelerini kullandı.

Bu tür olaylar toplumları nasıl etkiliyor? Sizce, terörle mücadelede hangi adımlar daha etkili olabilir?

Editör: İrem Nur Kaya