SPOR

Altay Bayındır'dan duygusal açıklamalar: 'Eve gidince ağladım'

Altay Bayındır, Fenerbahçe'ye karşı oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi duygusal açıklamalarda bulundu.

Manchester United’ın milli kalecisi Altay Bayındır, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maç öncesinde duygusal açıklamalarda bulundu. Perşembe günü Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bayındır, TRT Spor’a yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'den güzel bir şekilde ayrıldığını ve taraftarın kendisini iyi karşılayacağını umduğunu belirtti.

"Fenerbahçe'ye Karşı Oynamak Benim İçin Çok Özel"

Altay Bayındır, Fenerbahçe'ye rakip olmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını ifade etti: "Yıllarca kaptanlığını yaptığım, güzel ve zor anlar yaşadığım takıma karşı sahaya çıkmak benim için çok özel olacak." Bayındır, sahada profesyonelce davranacağını ancak duygusal bir deneyim yaşayacağını da ekledi.

"Eleştiriler Şampiyonluk Hasretinden Doğdu"

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde bireysel olarak ciddi hatalı goller yemediğini vurgulayan Altay, uzun süredir şampiyonluk kazanamamanın taraftarlarda yarattığı baskının futbolculara da yansıdığını söyledi. "Fenerbahçe'de oynadığım dört yıl boyunca şampiyonluk yaşamak isterdim, ancak olmadı" diyen Bayındır, bazı maçlardan sonra evine gidip ağladığını da anlattı.

"Fenerbahçe Tarihinde Böyle Bir Ayrılık Olmamıştır"

Altay Bayındır, Fenerbahçe’den ayrılırken zor bir süreç yaşadığını, ancak kulüple aralarındaki bağın her zaman saygıya dayalı olduğunu belirtti. "Fenerbahçe'den çok güzel bir şekilde ayrıldım. Böyle bir ayrılık Fenerbahçe tarihinde olmamıştır," dedi.

"Savunma Değişiklikleri Performansımı Etkiledi"

Bayındır, Fenerbahçe'deki savunma hattındaki sık değişikliklerin kendisini zorladığını dile getirerek, “5-6 maç üst üste aynı savunma oyuncularıyla oynayamadım. Bu durum kaleci olarak performansımı etkiledi” dedi. Ayrıca, Jorge Jesus döneminde sezonun ilk yarısında iyi bir performans sergilediklerini, ancak ikinci yarıda rakiplerin taktiklerini çözmeye başladığını belirtti.