Bartın’ın Amasra ilçesi, 2022 yılının Ağustos ayında kruvaziyer turizmi ile tanıştı ve o günden bu yana Rus turistlerin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. Muhteşem doğası ve tarihi zenginlikleriyle Karadeniz’in parlayan yıldızı olan Amasra, Astoria Grande gemisi ile düzenlenen 50 seferde toplam 59 bin 278 Rus turisti ağırladı. Bu yıl 17. kez ilçeye yanaşan gemi ile gelen turist sayısı ise 23 bin 7 kişiye ulaştı.

AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Bugün sabah saatlerinde 1058 yolcu ve 453 mürettebatla Amasra Limanı’na yanaşan Astoria Grande, ilçeye olan ilgiyi daha da artırdı. 2024 yılı sonunda, düzenlenecek 9 seferle birlikte turist sayısının 60 bini aşması bekleniyor. 2025 yılında ise 80. seferin gerçekleşmesiyle bu rakamın 70 binin üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Rus turistlerin ilçeye olan ilgisinin her geçen yıl arttığını belirterek, "Astoria Grande ile gelen misafirlerimiz, Amasra’yı çok sevdi. Bu yıl yapılacak 9 seferle birlikte 60 bin turist barajını aşmayı hedefliyoruz. 2025 yılında ise 30 sefer planlanıyor ve Amasra, kruvaziyer turizminde adını daha da güçlü bir şekilde duyuracak" dedi.

Editör: Sinan Saygı