SPOR

Amasyaspor, Juventus'u 4-0 mağlup etti!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Amasyaspor, Juventus'un eski logosu ile gündem olan Bucak Belediye Oğuzhanspor'u 4-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

 Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Amasyaspor, sahasında ağırladığı Bucak Belediye Oğuzhanspor'u 4-0'lık net bir skorla mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Maçın Öne Çıkan Anları

 Maç, Amasya 12 Haziran Stadyumu'nda oynandı. Ev sahibi Amasyaspor, karşılaşmanın 6. dakikasında Sabit Hakan Yılmaz’ın attığı golle öne geçti. İlk yarının son anlarında, Mustafa Ethem Erboğa'nın 45+1'deki golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarının bitimine saniyeler kala Berkan Aslan 45+3. dakikada takımının üçüncü golünü kaydetti. İkinci yarıda ise 77. dakikada Mustafa Ethem Erboğa bir kez daha sahneye çıkarak skoru 4-0’a taşıdı.

Amasyaspor Üstün Oynadı

 Amasyaspor, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarken, Bucak Belediye Oğuzhanspor'un savunmada yaptığı hataları iyi değerlendirdi. Amasyasporlu futbolcuların hızlı ve organize oyunuyla, konuk ekip karşısında rahat bir galibiyet elde edildi. Maçın hakemleri Burak Filik, Gökhan Karaboğa ve Selami Dursun yönetiminde gerçekleşen karşılaşma boyunca toplamda 5 sarı kart çıkarken, mücadelede kırmızı kart olmadı.

Goller ve Oyuncu Değişiklikleri

Goller:

  • Amasyaspor: Sabit Hakan Yılmaz (dk. 6), Mustafa Ethem Erboğa (dk. 45+1, 77), Berkan Aslan (dk. 45+3)

 Oyuncu değişiklikleri de takımların taktiksel hamleleri açısından dikkat çekti. Amasyaspor’da Muhammed Enes Doğan’ın yerine Halitcan Hicin 81. dakikada oyuna girerken, konuk ekip Bucak Belediye Oğuzhanspor’da ise ikinci yarı başında iki oyuncu değişikliği yapıldı.