Türkiye'de bugünlerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilme yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptal edildiğini duyurdu. Ancak bu önemli kararın hemen ardından, Mahkeme'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuru kısa sürede silindi ve kurumun internet sitesine erişim sağlanamadı.

Aynı dönemde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi. Bu engellemenin, platformun Tahran'da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'ye ilişkin paylaşımları kaldırması nedeniyle getirildiği iddia ediliyor. Türkiye'de bu kararlar tartışılırken, Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesine erişim sorunu yaşanması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler!

Anayasa Mahkemesi'nden Açıklama

Anayasa Mahkemesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yoğunluk nedeniyle sitemize şu anda erişim sağlanamamaktadır" ifadesine yer verildi. Bu durum, kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara yol açarken, birçok kişi alınan kararın ve sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelinin özgürlükler üzerindeki etkisini sorgulamaya başladı.

Editör: Nehir Durdağı