Sanatla Şekillenen Şehirler: Türk Mimarisinde Gelenek ve Gelecek Sanatla Şekillenen Şehirler: Türk Mimarisinde Gelenek ve Gelecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Demre ilçesindeki Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda çok özel bulgulara ulaşıldığını duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, "Andriake’de keşfettiğimiz, zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkat çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar, ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de Bir İlk: Millefiori Cam Levhalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Geleceğe Miras Myra ve Andriake Projesi kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen kazılarda, Türkiye’de ilk kez "Millefiori (Bin Çiçek)" tekniğiyle üretilmiş cam kaplama levhalar bulundu. Bu özel yapı iç dekorasyon malzemesi, kullanılan teknik ve miktarıyla ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor.

"Yılın En Önemli Bulguları Arasında"

Bakan Ersoy, kazı çalışmalarını yürüten ekibe ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, "Andriake’deki bu bulgular, Türkiye arkeolojisi için büyük bir öneme sahip. Yılın en önemli keşifleri arasında yer alacak bu bulgular, Türkiye'nin kültürel mirasına büyük bir değer katıyor" dedi.

Kaynak: iha