SPOR

Ankaragücü başkanına 13 yıl hapis talebi!

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakeme saldıran eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca için 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dava devam ediyor.

 Geçen sezon Süper Lig'de oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı nedeniyle eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve üç sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Faruk Koca için 'Tehdit', 'Kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama' ve 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık' suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Hakeme Saldırı ve Dava Süreci

 Olay, Süper Lig'de geçen sezon oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunulduğu iddiasıyla açılan davada, savcı mütalaasını açıklarken, saldırının ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi.

 Faruk Koca'nın yanı sıra diğer üç sanık da saldırıya karışmakla suçlanıyor. Koca hakkında özellikle 'kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama' suçlaması dikkat çekiyor. Bu suçlama, futbol sahalarında yaşanan şiddet olaylarına yönelik hukuki yaptırımların önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Cezai Talepler ve Sporda Şiddet

 Savcı, Faruk Koca için 13 yıla kadar hapis cezası talep ederek, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunlara aykırı davranışların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Olay, futbol sahalarında yaşanan şiddet ve düzensizliklere karşı alınan yasal önlemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.