2024 Paris Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan ve atış anındaki pozu ile dünya çapında tanınan Yusuf Dikeç, sosyal medya üzerinden annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen çirkin yorumlara sert bir şekilde yanıt verdi. Dikeç, başörtüsü nedeniyle annesini hedef alan yorumlara Mustafa Kemal Atatürk üzerinden cevap vererek, "Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar, fark görebiliyorlar mı?" dedi.

"Annesini Sevmeyen Ülkesini De Sevemez"

Dikeç, annesiyle paylaştığı fotoğrafın ardından gelen eleştirilere karşı sessiz kalmadı. Sabah Gazetesi'ne konuşan Dikeç, "Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Annesinden utanan, ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen, ülkesini de sevemez. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler" şeklinde güçlü bir mesaj verdi.

Atatürk Üzerinden Cevap Verdi

Yusuf Dikeç, annesine yönelik başörtüsü üzerinden yapılan çirkin yorumlara, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı örnek göstererek cevap verdi. Dikeç, "Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar, o fotoğrafla ne fark görüyorlar? Bizim yapacak işlerimiz var, bu zihniyete de teslim olmayacağız" ifadelerini kullanarak, eleştirileri reddetti.

Elon Musk’tan Övgü Dolu Sözler

Öte yandan, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk da Yusuf Dikeç’in paylaşımına kayıtsız kalmamış, "Anne hem kalkan hem kılıçtır. Sizin gibi inanılmaz yetenekli bir insanı getirdiği için ona büyük saygı duyuyorum" diyerek Dikeç'e övgüler dizmişti.

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında! İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında!

Editör: İrem Nur Kaya