Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ejder Meyvesi üreticileri, aracı ve toptancıların düşük fiyat tekliflerini protesto etmek için dikkat çekici bir eyleme imza attı.

Üretici Kamil Arıkan, kamyonet dolusu Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Arıkan, “Pazarda tanesi 5 Euro’ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gündoğdu Mahallesi'nde Ejder Meyvesi üreten Kamil Arıkan, düşük fiyat teklifleri nedeniyle zor günler geçiren üreticilerden biri. Arıkan, 2 bin adet Ejder Meyvesini bir haftadır alıcı bulamayınca, “Üretici kazanmazsa kimse kazanmasın” diyerek ürünlerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Üreticinin bu tepkisi, aracılar ve toptancılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığını gündeme taşıdı.

Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar

Ejder üreticileri adına konuşan Ali Yılmaz, ülkede Ejder Meyvesi üretiminin son beş yılda başladığını ve yaklaşık bin dönüm üzerinde üretim yapıldığını belirtti. Ancak pazarlama ve ihracat konusunda destek göremediklerini ifade eden Yılmaz, “Ürünümüzü bizden 50 liraya almak istiyorlar ama aynı ürünü yurtdışına çok daha yüksek fiyatlara satıyorlar. Üreticiler olarak sadece satış ve pazarlama konusunda destek bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, kamyonetle getirilen yaklaşık 2 bin adet Ejder meyvesi, Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda halka ücretsiz dağıtıldı. Hem vatandaşlar hem de turistler, kısa sürede meyveleri tüketerek üreticilerin sesine kulak verdi. Bu eylem, üreticilerin yaşadığı sıkıntıları daha geniş kitlelere duyurmayı başardı.

Kaynak: iha