Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarında sık sık indirim ve zam haberlerine yol açıyor. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1 lira 50 kuruşluk bir indirim yapılması bekleniyor. İndirimle birlikte, motorinin litre fiyatı İstanbul'da 41 lira 67 kuruşa, Ankara'da ise 42 lira 17 kuruşa düşecek.

Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş petrol ürünlerinin ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Artık Duyurmuyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) fiyat değişimlerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, EPGİS dava süreci sona erene kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri duyurmayacağını açıklamıştı. Bu nedenle, vatandaşlar artık fiyat değişimlerini takip etmek için farklı kaynaklara başvurmak durumunda kalıyor.

Editör: İrem Nur Kaya