Asgari ücretle çalışan milyonları heyecanlandıran önemli bir gelişme yaşandı. Asgari ücrete ara zam geleceğine ilişkin kulis bilgisi sızdı.

Milyonlarca emekli ve memur için beklentinin altında da olsa temmuz zammı yapıldı. Öte yandan sosyal yardım ödemeleri, dul ve yetim aylıkları yükseltildi; ancak 8 milyon asgari ücretli çalışanın maaşında yaprak kıpırdamadı. Bu milyonlarca çalışanı öfkeye boğdu.

Asgari ücrete zam yapılmaması Erdoğan hükümetine yönelik tepkilerin hızla büyümesine yol açarken heyecanlandıran bir iddia SGK uzmanı İsa Karakaş’tan geldi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN EYLÜL AYI BEKLENİYOR

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Hükümet, asgari ücrete "ara zam olmayacak" yönündeki tutumunda ısrar etse de, Eylül ayına ilişkin yeni iddialar gündemde. SGK uzmanlarına göre, iktidar asgari ücret artışı için Eylül ayında enflasyonun baz etkisiyle düşmesini bekliyor. Dahası, asgari ücrete yapılacak ara zam için belirli bir rakam bile dillendirilmeye başlandı.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMLA BİRLİKTE 20.500 TL OLACAK

kamusonhaber'deki habere göre SGK uzmanı İsa Karakaş, açlık sınırının asgari ücretin çok üzerine çıktığını belirterek, hükümetin zam yapmaktan başka çaresi olmadığını ifade etti. Karakaş, Eylül ayında enflasyonun baz etkisiyle düşeceğini ve bu düşüşle birlikte asgari ücretin 3.500 TL’lik zam ile 20.500 TL’ye yükseleceğini öne sürdü.

Editör: İrem Nur Kaya