Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir tören sırasında çekilen bir fotoğraf, kısa sürede sosyal medyada ve bazı basın organlarında tartışma konusu oldu. Fotoğrafta yer alan bir askerin Erdoğan’a selam vermediği iddiaları, spekülasyonlara yol açtı. Ancak bu iddialar İletişim Başkanlığı tarafından hızla yalanlandı.

İletişim Başkanlığı'ndan Açıklama

Görüntülerle ilgili kamuoyunda oluşan yanlış algıyı düzeltmek amacıyla İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, fotoğraftaki askerin TSK personeli olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerle ilgili, 'TSK personeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam vermiyor' iddiası doğru değildir. Fotoğraftaki askeri personel, Azerbaycan Kara Kuvvetleri'nden, törene misafir olarak katılan bir askeri ataşedir." ifadelerine yer verildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız" TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız"

Asılsız İddialara İtibar Etmeyin

İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde açıkladı.

Editör: İrem Nur Kaya