3. SAYFA

Askerimizin cenazesine gidiyorlardı: Şehidin yakınlarının bulunduğu araçtan acı haber geldi!

Muş'ta şehit cenazesine katılmak üzere yola çıkan aracın devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın cenaze törenine katılmak için yola çıkan yakınlarının bulunduğu pikap, Muş'ta kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, bir kişi hayatını kaybederken beş kişi yaralandı.

Cenazeye Giderken Kaza Meydana Geldi

Şenyayla bölgesinde meydana gelen kazada, plakası 21 BF 066 olan pikap, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kaza yerinde hemen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, kara yolunun alt kısmında stabilize yola devrilen araçtaki bir kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, beş kişi de çeşitli yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı.

Vali Çakır'dan Açıklama

Muş Valisi Avni Çakır, kazaya ilişkin açıklamada bulundu. Şehit yakınlarının bulunduğu aracın Kulp kara yolunda şarampole yuvarlandığını belirten Çakır, "Maalesef şehidimizin bir yakını hayatını kaybetti, diğer beş kişi yaralı. Yaralılardan birinin durumu ağır" dedi. Kazada yaralananların tedavisi Muş Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Bu üzücü kaza, hem şehit ailesini hem de tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.