EKONOMİ

ASO Başkanı Ardıç'tan açıklama! Sanayicilerin rekabet gücünü artırır

ASO Başkanı Seyit Ardıç, enflasyon muhasebesinde küçük işletmelere ve yatırımcılara sağlanan kolaylıkların, üretim ve yatırıma yönelimi artıracağını belirtti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyon muhasebesinde küçük işletmelere ve yatırımcılara kolaylık sağlanacağına yönelik açıklamasını değerlendirdi. Ardıç, bu düzenlemenin özellikle öz sermayesi zayıf ve borçlanma düzeyi yüksek olan işletmeler için önemli bir rahatlama sağlayacağını belirtti.

"Üretim ve Yatırıma Yönelim Artacak"

Ardıç, enflasyon muhasebesi uygulamasının mevcut haliyle yürürlüğe girmesi durumunda, küçük işletmelerin büyük bir vergi yükü altında kalacağını ve faaliyetlerini sürdürmekte zorlanacağını vurguladı. Ancak yapılan düzenlemeyle, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacak olmasının, bu işletmelerin üretim ve yatırıma yönelmelerini kolaylaştıracağını ifade etti.

"Rekabet Gücü Artacak, Yatırım Hedeflerine Ulaşılacak"

Ardıç, yatırım döneminde olan işletmelere sağlanan kolaylıkların sanayicilerin rekabet gücünü artıracağını ve ihracat potansiyeline olumlu etki edeceğini belirtti. Ayrıca bu düzenlemenin, yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandıracağını dile getirdi. Ardıç, "Yapılan yatırımların oluşturacağı katma değer düşünüldüğünde, bu vergisel etkilerin giderilmesi son derece olumlu bir yaklaşımdır" dedi.

Ardıç, bu düzenlemenin başta sanayiciler olmak üzere, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayan tüm iş dünyası için hayırlı olmasını temenni etti.