Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: İflas eden 4 yatırımını açıkladı! Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: İflas eden 4 yatırımını açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı aldığı önlemler kapsamında yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bu düzenleme ile müşterilerin daha güvenli ve karmaşık şifreler kullanması teşvik edilecek, basit ve yaygın kullanılan şifre kombinasyonları artık kabul edilmeyecek.

Basit Şifreler Yasaklanıyor

BDDK, kuruluş tarihleri, il plaka kodları, takım tarihleri gibi yaygın ve kolay tahmin edilebilen şifrelerin kötü niyetli kişilerce kolayca ele geçirilebildiğine dikkat çekti. Bu tür basit şifrelerin kullanımını tamamen sonlandırmak için, ATM'lerde bu şifreleri kullanan müşterilere sistem uyarısı verilecek. Müşteriler, bu uyarı sonrasında daha karmaşık bir şifre oluşturmaya zorunlu tutulacak.

Gelecek Hafta Uygulanmaya Başlayacak

Türkiye genelindeki tüm bankaların ATM sistemlerinde gelecek hafta devreye girecek olan bu düzenleme, güvenliği artırmayı ve dolandırıcılık vakalarını azaltmayı hedefliyor. Müşteriler, artık şifre seçerken daha dikkatli olmaya yönlendirilecek ve güvenli şifreler belirlemeleri sağlanacak.

Editör: İrem Nur Kaya