Ankara Ticaret Odası (ATO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ATO Meclis ve Komite Üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye ekonomisinin gelecekteki performansına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Baran, son dönemde ekonomiye ilişkin yapılan tartışmalarda sıkça dile getirilen durgunluk, daralma ve stagflasyon gibi kavramlara dikkat çekti. Ekonominin üst üste 15 çeyrektir büyüme kaydettiğini hatırlatan Baran, "Resesyon söylemleri için erken, zira yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdük. İkinci çeyrekte daha düşük bir büyüme bekleniyor, ancak ciddi bir durgunluk öngörmüyoruz" dedi.

"Tasarrufları Artırıp İş Birliğine Odaklanalım"

Enflasyon ve faiz oranlarına da değinen Baran, mevcut enflasyon oranlarıyla faizlerde keskin bir düşüş beklemediklerini ifade etti. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine ulaşmak için sıkı para politikasından taviz vermeyeceğini belirten Baran, iş dünyasının bu durumu göz önünde bulundurarak gerçekçi planlar yapması gerektiğini vurguladı.

Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!

Baran, ATO üyelerine seslenerek, ticari faaliyetlerinde elverişsiz projelerden kaçınmaları ve öz kaynaklarını daha etkin kullanmaları gerektiğini söyledi. "İşletmelerimizde sadece makul borçlar altına girmeli ve mümkün olan tüm tasarruf tedbirlerini uygulamalıyız. Zorluklarla mücadelede iş birliği yaparak, ticari ortaklık fırsatlarını değerlendirmeliyiz" dedi.

Toplantıda ayrıca ATO’nun son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalara dair bilgi paylaşan Baran, üyelerin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini de dile getirdi.