GÖZDEN KAÇMASIN

Av yasağı 1 Eylül'de sona erdi, balık bolluğu sevindirdi

1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle denize açılan tekneler, son yılların en verimli av sezonunu yaşamaya başladı. Balıkçılar bol miktarda av elde ediyor.

Balıkçılar, sezonun palamut avıyla açılmasının ardından, istavrit ve az miktarda hamsi avlarken, bu dönemde özellikle zargana (sargan) balığının tezgahlarda bolca yer almaya başladığını belirtiyor.

'Zarganayı ilk kez bu kadar fazla gördük'

Trabzon Balık Hali'nde palamut en fazla dikkat çeken türken, diğer balık çeşitlerinin artışı da gözlemleniyor. Zargana, son yıllarda nadir bulunan bir tür olarak bu yıl tezgahlarda sıkça yer alıyor ve fiyatı 200-300 TL arasında değişiyor. Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış, zargananın son 3-4 yılda ilk kez bu kadar fazla avlandığını ve palamut ile diğer balıkların fiyatlarının düştüğünü ifade ediyor. "Palamut 50-75 TL, istavrit 100 TL ve barbun 100-150 TL civarında satılmakta," diyor.

Müşterilerin seçimi palamut oldu

Gökmen Aydın ise, zargananın iyi bir sezon geçirdiğini ama müşterilerin genellikle palamudu tercih ettiğini vurguluyor. "Fiyatı 200-250 TL arasında değişiyor," diyor ve umutla bu bolluğun devam etmesini bekliyor.