Avrupa Merkez Bankası mevduat faiz oranını 25 baz puan, ana refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini 60'ar baz puan indirdi. 
 

ECB mevduat faiz oranını 25 baz puan, ana refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini 60'ar baz puan indirdi.Banka gecelik mevduat faizini yüzde 3,75'ten yüzde 3,50 seviyesine geçti.Banka politika faizi ve marjinal fonlama tesisinde de teknik ayarlama gerçekleştirdi. Bu ayarlamayla birlikte ana refinansman faizi ile marjinal fonlama tesisi alışılmadık bir oran olan 60 baz puan seviyesinde düşürülerek sırasıyla yüzde 3,65 ve yüzde 3,90’a çekildi.

Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp

Mevduat faizi ile ana refinansman faizi arasındaki fark 50 baz puandan 15 baz puana indirildi. Mevduat faizi ile marjinal borç verme oranı ile arasındaki fark ise 25 baz puanda sabit kaldı.

Karar metninde şu ifadeler kullanıldı;  “Yönetim Konseyi'nin enflasyon görünümü, enflasyonun ana dinamikleri ve para politikası aktarımının gücüne ilişkin güncellenmiş değerlendirmesine dayanarak, para politikası kısıtlamasının derecesini hafifletmek için bir adım daha atılması artık uygundur”

Editör: Nehir Durdağı