Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa Komisyonu’nun Mart 2022 öncesi bazı ürünlerine yönelik toplatma kararıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Şirket, ürünlerin sağlıklı olduğunu vurgularken, toplatma kararına konu olan ürünlerin son kullanma tarihinin geçmiş ve vitrinde olmaması gereken ürünler olduğunu belirtti.

"Toplatma Kararı Mart 2022 Öncesi Ürünlerle İlgili"

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, CNBC-E’ye yaptığı açıklamada, toplatma kararının Mart 2022 öncesine ait ürünlerle ilgili olduğunu ifade etti. Tuncer, "Toplatma kararı alınan ürünlerin fotoğraflarına baktığımızda, bunların 2021 ve öncesinde üretilmiş, son kullanma tarihi geçmiş ürünler olduğunu anlıyoruz. Bu ürünler vitrine çıkmaması gereken ürünlerdir" dedi.

Amazon’a Tepki

Hasan Engin Tuncer, Amazon’un toplatma kararıyla ilgili yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu ve bu duyurunun sanki tüm ürünler içinmiş gibi bir algı yarattığını belirtti. Ancak Amazon’un, duyuruya rağmen ürünlerin satışına devam ettiğini de ekledi.

Sağlık Sertifikalarında Sorun Yok

Tuncer, Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinin 74 ülkeye ihraç edildiğini ve Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını söyledi. "Eğer aldığımız sağlık sertifikalarında sorun olsaydı, ürünlerimizin Türkiye’de de satılması mümkün olmazdı" diye ekledi.

Toplatma Kararının Gerekçesi: BMHCA Maddesi

Toplatma kararının gerekçesi olarak gösterilen madde, kozmetik ürünlerinde yasak olan 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) olarak açıklandı. Bu maddenin üreme sistemine zarar verebileceği, doğmamış çocuk sağlığına olumsuz etkiler yapabileceği ve cilt hassasiyetine neden olabileceği belirtiliyor. Avrupa Birliği Komisyonu'nun bu maddenin kullanımı nedeniyle başka dev markalar için de toplatma kararı aldığı biliniyor.

Editör: İrem Nur Kaya