EURO 2024 son 16 maçında Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek Çeyrek Final'e ulaştı. Ancak maçla birlikte en çok konuşulan konulardan biri de A Millilerimizin gollerini kaydeden Merih Demiral'ın gol sevinci oldu. Demiral golden sonra 'Bozkurt' işareti yapınca ortalık karıştı. Bir kesim bu sevince destek verirken bir kesim de tepki gösterdi. 

Bakanlıktan 24 milyon liralık tuvalet tadilatı! Bakanlıktan 24 milyon liralık tuvalet tadilatı!

Peki, Bozkurt işaretinin Avusturya'daki serüveni nasıl? Bu işaret ülkede neden ve ne zaman yasaklandı İşte yanıtı...

Avusturya'da bozkurt işareti yapmak 2019'da yasaklandı. EURO 2024 son 16 turunda Türkiye ve Avusturya maçında A Milli Futbol takımı oyuncumuz Merih Demiral maç sevincini bozkurt işareti yaparak kutladı. Peki, Avusturya'da bozkurt işareti yapmak neden yasak? Merih Demiral neden bozkurt işareti yaptı?

AVUSTURYA'DA BOZKURT İŞARETİ NEDEN YASAKLANDI?

2019 yılında Avusturya'da "aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele" gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" yürürlüğe girmişti. Milli futbolcu Merih Demiral'ın, Avusturya maçında attığı gollerden sonra yaptığı bozkurt işareti dikkatlerden kaçmazken yıldız futbolcu konuyla ilgili maç sonu bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin sert tepki gösterdiği yasada, hangi sembol, amblem ve flamaların kullanılmayacağı resimli şekilde anlatıldı. Buna göre Bozkurt işareti, hilal içinde Bozkurt sembollerinin çeşitli versiyonları yasak listesine girdi.

Editör: İrem Nur Kaya