Yeşilçam'ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu, ölmeden önce verdiği bir röportajda iki önemli vasiyetini dile getirmişti: Kedilerine iyi bakılması ve hayatının film yapılmaması.

Bir süredir kanser tedavisi gören Aydemir Akbaş, geçtiğimiz günlerde evinde baygın bir halde bulunarak hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören Akbaş, entübe edilmesine rağmen kurtarılamadı ve 88 yaşında hayata veda etti. Usta sanatçının vefatı, Türk sinema dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

"Acımız Çok Büyük"

Aydemir Akbaş'ın vefatını sosyal medya üzerinden duyuran menajeri Özgür Aksoy, "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı. İbrahim Tatlıses de 45 yıllık dostu için Instagram hesabından "Mekanın cennet olsun Aydoşum" diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Eyüp Sabri Tuncer'e şok! AB ürünleri acilen toplatacak Eyüp Sabri Tuncer'e şok! AB ürünleri acilen toplatacak

Vasiyeti: Kedilerine İyi Bakın ve Hayatımı Film Yapmayın

Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Akbaş, Ocak 2023'te yeniden kansere yakalandığını açıklamıştı. Hayatını kaybetmeden önce verdiği bir röportajda, kedilerine iyi bakılmasını ve hayatının film yapılmamasını vasiyet etmişti. Bu iki basit ama anlamlı isteği, Aydemir Akbaş'ın hayatını ve değerlerini yansıtan son sözler olarak akıllarda kalacak.

Editör: İrem Nur Kaya