Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bir dönem yakın korumalığını yapan Mahir Mammadov (50), tatil için geldiği Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki otel odasında ölü bulundu. 

Olay, Kuşadası'nın Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki bir 5 yıldızlı otelde saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Tatil amacıyla 3 gün önce eşi Kemale Mammadov ve oğlu ile birlikte Kuşadası'na gelen Mahir Mammadov, sabah kahvaltısından sonra odasında dinlenmek için yatarken, ailesi dışarıya çıktı. Bir süre sonra otele dönen eşi ve oğlu, Mammadov'u hareketsiz halde yatarken buldu.

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu? Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu?

Durumu hemen yetkililere bildiren aile, otel yetkilileri aracılığıyla sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Otele gelen sağlık ekipleri, Mahir Mammadov'un hayatını kaybettiğini belirledi. Mammadov'un vücudunda herhangi bir kesici ya da delici iz bulunmazken, ölüm nedeni İzmir Adli Tıp Morgu'nda yapılacak otopsi sonucunda netlik kazanacak.

Mahir Mammadov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yakın korumalığını yapmış bir isim olarak biliniyordu. Şüpheli ölüm olayı, Mammadov'un geçmişteki görevinden dolayı dikkat çekici bir hal aldı ve olayın ayrıntıları otopsi sonrasında daha da netleşecek.

Editör: Nehir Durdağı