GÜNDEM

Ayhan Bora Kaplan davasında istenen cezalar belli oldu

Ayhan Bora Kaplan davasında savcının mütalaası açıklandı. Savcı, Kaplan ve Fethi Koyuncu'nun örgüt kurma ve yönetme suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

Ayhan Bora Kaplan’a yönelik suç örgütüyle ilgili olarak açılan davada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki görüşünü sundu. Dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülürken, duruşmaya sanıklar, mağdurlar ve avukatlar katıldı.

Savcı, "Ayhan" kod adlı Bora Kaplan’ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi, Fethi Koyuncu’nun ise örgütün yöneticisi olduğunu belirtti. Her iki sanığın da örgütün işlediği iddia edilen suçlardan sorumlu tutulduğunu ifade etti.

Kaplan ve Koyuncu için "kasten öldürme" suçundan birer kez müebbet hapsi talep eden savcı, ayrıca "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" gibi suçlardan toplamda 150 yıl 6 ay hapis cezası istedi. İddianamede "suç örgütü yöneticisi" olarak belirtilen sanıkların da silahlı suç örgütüne üye olma suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Müebbet hapsine karar verildi 

Savcı, bazı sanıkların "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi suçlardan da hapis cezası isteminde bulundu. Ayrıca, dört sanığın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 6 yıla kadar hapsini, 16 sanığın ise beraatini istedi. Firari sanıkların yakalanması için talepte bulunan savcı, maktul Semih Arslan’ın ölümüyle ilgili dosyanın ayrı bir esas numarasına kaydedilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.