3. SAYFA

Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi incelemesinde ilk tespitler

Batı Şeria’da öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi incelemesinde kurşunun kulak altından girerek kafatasında kaldığı belirlendi.

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi incelemesinde ilk bulgular ortaya çıktı. İlk tespitlere göre, Eygi’nin kulak alt kısmından ateşli silah kurşunu girişi olduğu ve kurşunun kafatasında kaldığı belirlendi.

Otopsi Sonuçları: Kafatası Kırığı ve Beyin Kanaması

Eygi’nin cenazesi, İstanbul’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirildi ve buradaki törenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Otopsi incelemelerinde, kurşunun kulak altından girerek kafa yaralanmasına yol açtığı tespit edildi. Ölüm sebebi olarak “kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti” belirlendi. Kurşun çıkış yarası bulunmayan Eygi’nin kafasında, milimetrik boyutlarda metalik cisimler tespit edildi ve bu cisimler balistik incelemeler için örneklendirildi.

Otopsi İncelemesi Sürüyor

Otopsi incelemesi devam ederken, Eygi’nin cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aydın’ın Didim ilçesine gönderildi. Adli Tıp Kurumu, ölüm nedenine ilişkin detaylı incelemelerini sürdürüyor.