GÖZDEN KAÇMASIN

Az sezonu başladı, balık tezgahlarında şenlik yaşandı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezonun açılmasıyla birlikte balık satışlarında canlılık gözlemleniyor.

Tavşanlı balık pazarına, farklı denizlerden gelen çeşitli balıklar günlük olarak sunuluyor. Balık pazarı satıcılarından Hasan Şen, sezonun açılmasıyla birlikte her gün zengin balık çeşitleriyle hizmet verdiklerini belirtti. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nden gelen balıklar arasında palamut, çinakop, sardalya, alabalık, istavrit ve hamsi bulunuyor. Balık satıcıları, herkesin omega zengini balık alması için davette bulundu.

'Coşkulu balık sezonunu başlattık'

Hasan Şen, "Tavşanlı balık pazarında coşkulu bir sezon açtık. Eylül ayının ilk haftasından itibaren Kütahya ve çevresinde balık satışları hız kazandı. Direk denizden çıkan balıkları günlük olarak aracısız olarak Tavşanlı halkıyla buluşturuyoruz," dedi. Balık satıcısı Niyazi Turgut ise, "Kış aylarına yaklaşırken havalar henüz soğumasa da balık çeşitleri arttı. Çocuklarımızın ve kendi sağlığımız için balık tüketmemiz önemli. Balıktaki omega-3 yağ asitleri, vücudu soğuk havalara karşı koruyor. Bu yıl balık miktarı önceki yıllara göre az olsa da sağlığımız için bol miktarda balık tüketmeliyiz. Fiyatlar, balığın denizden çıkma durumuna göre günlük olarak değişebiliyor," diyerek yeni açtıkları balık ızgara salonuna davette bulundu.

Pazardaki balık fiyatları ise şu şekilde belirlendi: Alabalık ve Karadeniz hamsi 150 TL, sardalya 100 TL, çipura ve levrek 300 TL, palamut 150 TL ve istavrit 100 TL.