Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Batı ülkelerinden silah aldığını ve üçüncü taraflarla askeri tatbikatlar düzenlediğini belirterek, Ermenistan'ın bölgeye kalıcı barışın gelmesine ve barış anlaşmasına yanaşmadığını vurguladı. Aliyev, bu tutumun Ermenistan'ın kasıtlı olarak süreyi uzattığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

1 Eylül'de yapılacak genel seçimleri gözlemlemek için Bakü'ye gelen Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım başkanlığındaki TBMM heyetini kabul eden Aliyev, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşlik ve stratejik müttefikliğinin önemine değinerek, iki ülkenin her zaman birbirinin yanında olduğunu söyledi.

Barışa Yönelik Engeller

Paris'te 10 katlı binada yangın: Gaz tüpleri patladı! Paris'te 10 katlı binada yangın: Gaz tüpleri patladı!

Aliyev, Ermenistan'la barışın sağlanması için bu ülkenin anayasasındaki Azerbaycan'a karşı toprak iddialarının kaldırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Ermenistan'ın Minsk Grubu'nun feshedilmesine karşı tutumunu eleştirerek, "Çatışmalar geçmişte kaldıysa ve Ermenistan Başbakanı Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söylüyorsa, Minsk Grubu'nu tutmaya ne gerek var?" diye sordu.

Batı'nın Tutumu ve KKTC İlişkileri

Aliyev, bazı Batı kuruluşlarının Azerbaycan'a karşı haksız tutum sergilediğini belirterek, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Azerbaycan'a yönelik tutumunun, ülkesinin toprak bütünlüğü ve egemenliğini sağlamasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) sürekli destek verdiklerini kaydetti.