GENEL

Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'ya yönelik sözleri nedeniyle ifade verdi!

Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'nın şikayeti üzerine "şüpheli" sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Yıldırım, Ilıcalı'yı "Adnan hocacı" olarak suçlamıştı.

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'nın şikayeti üzerine savcılığa "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. Yıldırım, başkanlık seçim sürecinde Ilıcalı'yı "Adnan hocacı" olarak nitelendirmişti.

Yıldırım, Ilıcalı'yı "Adnan Hocacı" Olarak Suçladı

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, başkanlık seçim sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Acun Ilıcalı'nın şikayeti üzerine İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi. Yıldırım, Ilıcalı'yı "Adnan Oktar konusuna girersem, sokağa çıkamaz" diyerek suçlamış ve "Adnan Hoca meselesinde onun için 3 bin 500 sayfa fezleke okudum. Suçlananların yüzde 20'si 'Bizi Adnan hocayla Acun tanıştırdı' diyor" ifadelerini kullanmıştı.

İfade İşlemleri ve Seçim Sonuçları

Savcılığa "şüpheli" sıfatıyla ifade veren Yıldırım, adliye çıkışında herhangi bir açıklama yapmadı. 2018 yılında Ali Koç'a karşı başkanlık seçimini kaybeden Yıldırım, bu süreçte Koç'un yönetiminde yer alan Ilıcalı'ya yönelik iddialarda bulunmuştu.

Fenerbahçe Seçiminde Rekor Katılım

Fenerbahçe'nin olağan seçimli genel kurulunda 46 bin 410 kongre üyesi oy kullanma hakkına sahipti ve 27.489 oy kullanılarak rekor kırıldı. Ali Koç, 16 bin 464 oy alarak üçüncü kez başkan seçilirken, rakibi Aziz Yıldırım 10 bin 483 oy aldı. Acun Ilıcalı ise Ali Koç başkanlığındaki yönetimde as başkan olarak görev yapıyor.