1996 yılında hayatını kaybeden Baba Vanga'nın ölümünden önce öngördüğü kehanetler bir bir gerçek oluyor. Baba Vanga, dünyanın sonunun 2025 yılında başlayacağını öngörmüş ve insanlığın 5079 yılına kadar tamamen yok olmayacağını iddia etmişti. İşte Baba Vanga'nın tüyler ürperten kehanetleri:

Güneş Fırtınası Tehlikesi

Bazı raporlara göre, Vanga nükleer biyolojik silahlar ve yıkıcı bir güneş fırtınası nedeniyle 2023 yılında dünyanın sonunun geleceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak bu iddiaları destekleyecek resmi bir kayıt bulunmuyor ve Vanga'nın kehanetleri hakkında net bilgiler mevcut değil.

Uzmanlardan M çiçeği uyarısı: Doğayla ilişkiler gözden geçirilmeli! Uzmanlardan M çiçeği uyarısı: Doğayla ilişkiler gözden geçirilmeli!

2025 ve Sonrası İçin Kehanetler

Baba Vanga'nın 2025 yılı ve sonrası için bazı öngörüleri şöyle:

  • 2025: Avrupa'da çıkacak bir çatışma kıtanın nüfusunu yok edecek.
  • 2028: İnsanlar Venüs'ü bir enerji kaynağı olarak keşfetmeye başlayacak.
  • 2033: Kutuplardaki buzullar eriyecek ve deniz seviyeleri dünya çapında büyük artışlara neden olacak.
  • 2076: Komünizm dünyadaki ülkelere yayılacak.
  • 2130: İnsanlar uzaylılarla temas kuracak.
  • 2170: Kuraklık dünyanın büyük bir bölümünü harap edecek.
  • 3005: Dünya, Mars'taki bir medeniyetle savaşa girecek.
  • 3797: İnsanlar Dünya'yı terk etmek zorunda kalacak çünkü Dünya yaşanmaz hale gelecek.
  • 5079: Dünya sona erecek.

Kıyamet Tahminleri ve Gerçeklik

Baba Vanga, dünyanın sonunu öngören tek kişi değil. Maya takviminin 21 Aralık 2012'de sona ermesi nedeniyle bazıları dünyanın 2012'de sona ereceğini iddia etmişti, ancak bu tarihte beklenen felaket gerçekleşmedi.

Kıyamet Saati ve Günümüz Tehditleri

Atom Bilim İnsanları Bülteni'nin yayınladığı Kıyamet Saati, insanlığın karşı karşıya olduğu tehditleri simgeleyen bir diğer gösterge. Bu yıl üst üste ikinci kez gece yarısına 90 saniye kala ayarlanan saat, dünyanın karşı karşıya kaldığı benzeri görülmemiş tehlikelere dikkat çekiyor. Nükleer savaş riski, iklim krizi ve diğer küresel sorunlar, insanlığın geleceği için ciddi tehditler oluşturmaya devam ediyor.

Okuyuculara Soru

Sizce Baba Vanga'nın kehanetleri gerçek olabilir mi? Kıyamet tahminleri hakkında ne düşünüyorsunuz? İnsanlığın geleceği için hangi adımlar atılmalı?

Editör: İrem Nur Kaya