GENEL

Dedesi babası çıkmıştı: Türkiye günlerce 'Müslüme' olayını konuştu: Mezarını görenler gözlerine inanamadı!

Mersin'de öldürülen 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarı kimliği belirsiz kişilerce parçalandı. Davada büyükbabaya 45 yıl hapis cezası verilmişti.

Mersin'de kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Türkiye'yi derinden sarsan bu trajik olayla ilgili dava süreci tamamlanmış, büyükbaba H. Yağal'a çeşitli suçlardan toplam 45 yıl 12 ay hapis cezası verilmişti. Ancak yıllar sonra Müslüme’nin mezarının kimliği belirsiz kişilerce parçalandığı haberi gündeme bomba gibi düştü.

Mezar Vandalizmi Tepki Çekti

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, küçük Müslüme Yağal’ın mezarının parçalanmış olduğu görüldü. Kimliği belirsiz şahıslar tarafından yapılan bu vandalizm, büyük bir tepki topladı. Mezarın neden hedef alındığı veya faillerin kimler olduğu henüz bilinmiyor. Bu korkunç olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve kamuoyunda infial yarattı.

Davada Verilen Cezalar

Küçük Müslüme’nin ölümüne ilişkin davada büyükbaba H. Yağal, "kasten öldürme" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından beraat etmiş, ancak diğer suçlardan toplam 45 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Davada tutuksuz yargılanan büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve ağabey O. Yağal’ın ise beraatine karar verilmişti.