İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bağdat Caddesi'nde genç kızın ölümüne neden olan sürücü için vahim iddia

Bağdat Caddesi'nde genç kızın ölümüne neden olan sürücü için vahim iddia

Bağdat Caddesi'nde hızla seyreden bir araç Gizem Demirci'ye çarptı, hayatını kaybetti. Sürücünün serbest kalması tepkiyle karşılandı.

İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde 16 Ocak sabahı meydana gelen feci kazada, işe gitmek için evden çıkan 22 yaşındaki Gizem Demirci, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken hızla seyreden çocuk doktoru M.K.'nin (50) kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Genç kız, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda iki gün süren yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti.

Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Kaza sonrası gözaltına alınan sürücü M.K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu karar, başta ailesi olmak üzere kamuoyunda büyük tepki çekti. Öte yandan, kaza anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı ve hızın etkisi açıkça görüldü.

Ailesi ve Yakınlarının Yası

Gizem Demirci’nin cenazesi, Gülsuyu Mahallesi'ndeki Boğaziçi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreninde ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, genç kızın hayalleriyle dolu yaşamının bu şekilde sona ermesine duyulan acı, törende hissediliyordu.

Eniştesinden Ciddi İddialar

Gizem Demirci’nin eniştesi Faruk Kandemir, olayla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kandemir, “Gizem sabah işe gitmek için her zamanki gibi erkenden evden ayrıldı. Ablasına, o caddede araçların çok hızlı seyrettiğini ve yoğun trafiğin tehlike yarattığını sık sık dile getiriyordu. Kamera kayıtlarında, karşıya geçmeden önce kontrol ettiği ve yolun boş olduğunu düşündüğü anlaşılıyor. Ancak gelen aracın hızı çok yüksekti. Sürücü, kazadan sonra hızını ve Gizem’i göremediğini kabul etti. Ancak benim inancım, yola bile bakmadığı yönünde. Telefonla oynadığını düşünüyorum. EDS kayıtları incelenirse daha önce de aynı yol istikametinde telefon kullandığının görüleceğini düşünüyorum” dedi.

Tepki: "5 Saat Bile Nezarette Tutmadılar"

Adli süreçle ilgili tepki gösteren Kandemir, “Biz hayat mücadelesi verirken bu kişi nezarette 5 saat bile tutulmadı. Bu nasıl bir adalet anlayışı? 22 yaşında bir genç kız hayatını kaybediyor ama bu kişi serbest bırakılıyor. Her şey ortada, kamera kayıtları var, hızını kabul ediyor. Ailemiz perişan. Annesi, babası, ablaları yıkıldı. 2 ay sonra bir yeğeni olacaktı. Bu olayın üstüne gideceğiz. Sürücünün hızlı bir şekilde adalet karşısında hesap vermesini istiyoruz” diye konuştu.

Kamuoyu Adalet Bekliyor

Gizem Demirci’nin ölümü sonrası ailesi ve yakınları adalet çağrısında bulunurken, kamuoyu da sürecin hızlı ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep ediyor. Ölen genç kızın hikayesi, hız ve dikkatsizlik nedeniyle yaşanan trafik kazalarının sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *