Selçuk Bayraktar'ın Lübnan saldırısından iki gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı Selçuk Bayraktar'ın Lübnan saldırısından iki gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından yargılanacakları davada yarın hakim karşısına çıkacak. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında, Alisya Bahar Candan hakkında 14 yıldan 44 yıla kadar, ablası Gülnihal Çiçek hakkında ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamenin Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, toplam 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve 21 şüpheli yer alıyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki bir şebekenin ucuza araç satışı vaadiyle "sazan sarmalı" yöntemiyle vatandaşları dolandırdığı belirtiliyor. Bahar ve Nihal Candan'ın, bu suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde etkin rol oynadığı ifade ediliyor.

İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütü için finansal işlemleri yürüttüğü ve elde edilen suç gelirlerini akladığı öne sürülüyor. Ayrıca, Nihal Candan'ın örgüt lideri Onur Apaydın ile ilişkisi ve suç örgütü toplantılarına katıldığına dair ifadeler yer alıyor.

Ceza Talepleri

Savcılık, Bahar Candan'ın "suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, "dolandırıcılık" suçundan ise 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor. Nihal Candan için ise benzer suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.