Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan 21 sanıklı davanın ilk duruşması görüldü. Sanıklar arasında yer alan Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada Bahar Candan tutuklu olarak hazır bulunurken, diğer sanıklar arasında yer alan Nihal Candan ve tutuksuz sanıklar da mahkemede yer aldı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Onur Apaydın ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Savunmalar ve Suçlamalar

Tutuklu sanıklar Uğur Akgün, Alper Berkay Yılmaz ve Berk Eroğlu, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek beraatlarını talep etti. Mahkeme, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı cuma gününe erteledi.

İddianame Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer alıyor. İddianamede Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun liderliğindeki şebekenin, "sazan sarmalı" yöntemiyle vatandaşları dolandırdığı belirtiliyor. Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığı, ünlü olmaları ve sosyal medya takipçileriyle mağdurları kandırmada etkin rol oynadıkları ifade ediliyor.

Ceza Talepleri

Bahar Candan'a suç örgütüne üye olmaktan 2-4 yıl, dolandırıcılıktan ise 12-40 yıl arasında ceza istenirken, Nihal Candan için de benzer suçlamalarla 8-24 yıl hapis talep ediliyor. Diğer sanıklar için de değişen sürelerde hapis cezaları talep ediliyor.

Editör: Sinan Saygı