POLİTİKA

Bahçeli'den Öcalan çıkışı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesaj!

Bahçeli’nin Öcalan çıkışı ve Erdoğan’ın yanıtı siyaset sahnesini hareketlendirdi. Sağlık çetesi operasyonuna dair gelişmeler de konuşmada yer aldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a yönelik dikkat çekici açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında, "Öcalan’ın silah bırakıp terör örgütünün tamamen sona erdiğini ilan etmesi durumunda TBMM'de konuşabileceğini" dile getirdi. Bahçeli'nin bu açıklaması, siyasi arenada geniş yankı bulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu tartışmaya kayıtsız kalmadı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği dönemde söylediği "Her türlü hizmete hazırım" sözlerini hatırlatarak, "Buyursun gelsin, TBMM'de DEM Parti sıralarında silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Eğer bu cesareti gösterirse, umut hakkının kullanımı için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının yolu ardına kadar açılır. Bu konuda kararlıyız," ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuyu ele aldı. Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi pencerenin kişisel hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Hep birlikte terörün olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim," diyerek, ittifak ortağı Bahçeli’ye destek veren mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında sağlık sektöründeki sorunlara da değindi.

Özel hastanelerle iş birliği yaparak yeni doğan bebeklerin ölümüne sebep olan çete operasyonuna ilişkin, "Hepimizi üzen bir çete operasyonu gündemde. Her ne kadar ülke gündemine yeni gelse de soruşturmanın başlaması bir buçuk yıl öncesine uzanıyor. Yürütülen titiz soruşturma ile çete üyelerine operasyon yapılarak ele başları tutuklanıyor. 22 kişi şu an cezaevinde. Sağlık bakanlığımız Tekirdağ'da bir hastaneyi kapatıyor, İstanbul'da 9 hastane ruhsatı iptal ediyor. Hepsi ile ilgili adli idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor. Muhalefetin Türk ordusuna iftira atan tabipler odası ile birlikte sağlık sistemimizi hedef alması ülkemiz siyaseti adına büyük bir şuursuzluk. Bebeklerin ölümü üzerinden siyaset yapmak vicdan tutulmasından başka bir şey değildir. 1 buçuk milyonluk sağlık ordumuzu kimse töhmet altında bırakamaz" dedi.

Açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;  "Birkaç çürük elma yüzünden sağlık çalışanlarımızın hırpalanmasına müsaade edemeyiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İnsanlık müsveddesi bir çete var. Devletimizin vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sağlamak için sağladığı imkanı istismar ederek böyle alçakça bir eylemi gerçekleştirmiştir. Böyle bir barbarlığı yapanlardan bunun hesabı en ağır şekilde hukuk önünde sorulacaktır. Bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için cumhurbaşkanı olarak konunun bizzat takipçisi olacağım. sağlık ve adalet bakanlarıma net şekilde talimat verdim. Rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın. Özel sağlık kuruluşlarının ücretlendirmesi ile ilgili sık şikayetler alıyoruz. Sağlık sistemimize zarar veren kötü alışkanlıkların yeniden nüksettiğine dair serzenişler duyuyoruz. Bunun üzerine gideceğiz. Türkiye gerek kapsayıcılık gerek erişilebilirlik noktasında dünyadaki en iyi sağlık sistemlerinden birine sahiptir. Gözünü para hırsı bürüyen fırsatçıların sistemi sabote etmesine izin vermeyeceğiz."