3. SAYFA

Bahçesinde ürettiği uyuşturucuyu büfesinde satan şahıs yakalandı

Düzce'de tost büfesi işleten B.K.'nın iş yeri ve evine yapılan operasyonda yüklü miktarda esrar ele geçirildi.

Düzce’de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, bir tost büfesi sahibi olan B.K. isimli şahsa yönelik operasyon gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin istihbarat çalışmaları sonucu, B.K.'nın iş yerinde uyuşturucu madde satışı yaptığı ve evinin bahçesinde yasa dışı uyuşturucu bitkisi yetiştirdiği tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda B.K.'nın iş yeri ve ikametinde yapılan aramalar sonucunda, evde 5 bin 320 gram kubar esrar ve 25 adet 7,65 mm çapında tabanca fişeği bulundu. Ayrıca, şahsın bahçesinde 134 adet boyları 60 ile 230 santimetre arasında değişen Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. İş yerinde yapılan aramada ise 3,07 gram esrar ve 1,20 gram sigaraya sarılmış esrar tespit edildi.

Şüpheli B.K. hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak," "uyuşturucu madde bulundurmak veya kullanmak," "uyuşturucu madde yetiştirmek" ve "6136 sayılı Kanuna muhalefet" suçlarından adli işlem başlatıldı. Güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya konmuş oldu.