EKONOMİ

Bakan Bolat’tan çiftçilere müjde! Ayçiçeği üreticilerine destek geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, buğday ithalatının durdurulduğunu ve ayçiçeği üreticilerine yönelik desteklerin devam edeceğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde düzenlenen Gümrük Müdürlüğü Binası açılışında çiftçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, buğday ithalatının durdurulmasıyla çiftçilerin gelirlerinin korunmasına yönelik adımlar attıklarını vurgularken, ayçiçeği üreticilerine de sanayicilerin yerli üretimden alım yapmaları için çağrıda bulundu.

Bakan Bolat, konuşmasında bu yıl Haziran ayından itibaren dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatının durdurulduğunu belirtti. Bu kararın, çiftçilerin beklediği fiyatların düşmemesi ve gelirlerinin korunması amacıyla alındığını ifade eden Bolat, sanayicileri çiftçilerden buğday almaya zorladıklarını belirtti. Bu sayede çiftçilerin alın terinin karşılığını almasının sağlandığını söyledi.

Ayçiçeği üretimi konusunda da sanayicilere önemli bir çağrıda bulunan Bolat, yerli üretimden alım yapmaları şartıyla sanayicilere gelecek yıl ithalat hakkı tanınacağını ifade etti. "Sanayicilerin Trakya ve Türkiye'nin çiftçilerinden ayçiçeğini değerinde almalarını sağlamak ve fiyatların düşmesine izin vermemek önceliğimiz" diyen Bolat, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte çiftçilerin gelirlerini artırmak için koordineli çalıştıklarını vurguladı.