Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat  Işıkhan raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

SUT’ düzenlemeleri ile yıllık 3.2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız. Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımız yeni ilaç düzenlemesinden faydalanacak. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği; kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, ilgili sağlık raporlu hastalarımızca hastanelerde sıra beklemeden, aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz.

Ünlü peynir markası marketlerden kaldırıldı: 'Kısırlığa neden oluyor' Ünlü peynir markası marketlerden kaldırıldı: 'Kısırlığa neden oluyor'

Sözlerine devam eden Bakan Işıkhan "SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz." 
 

Editör: Nehir Durdağı