Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Somali denizlerinde üç blokta doğal gaz ve petrol arayacağını bildirdi.

9 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İBB'den önemli açıklama... 9 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İBB'den önemli açıklama...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Somali arasında düzenlenen Hidrokarbon Arama ve Üretim Anlaşması'nın İmza Töreni'nde konuştu.

Bayraktar, Türkiye-Somali arasında hidrokarbon anlaşması yapıldığını ve Türkiye'nin Somali denizlerinde üç blokta doğalgaz ve petrol arayacağını bildirdi.Bakan Bayraktar, MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin destek gemileriyle eylül sonunda Somali'ye gideceğini belirtti.

Anlaşma Alparslan Bayraktar ve Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed'in katılımıyla imzalandı.Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, GABAR'da petrol üretim hedefinin 100 bin varil olduğunu belirterek, bu anlaşmayla birlikte yeni bir keşif beklentisini olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, Somali'deki enerji arayışı ile ilgili olarak son durumu şu şekilde aktardı; ''Türkiye, Somali offshore'unda petrol ve doğalgaz arayacak. Karadan 50 kilometre ve 100 kilometre açıkta saha bulunuyor. Sismik işlem gerçekleştireceğiz. Oruç Reis gemimizi gönderiyoruz. Bu iş sondaja ve sondaj sonrası keşifle neticelenecek. Deniz derinliği 2 bin-3 bin metre. Deniz tabanıyla birlikte 7 kilometrelik sondaj gerçekleştirmiş olacağız. 2016 yılından itibaren ortaya koyduğumuz stratejik çerçevede kendi ekipmanlarımızla bu faaliyetleri yapacak durumdayız. Oruç Reis 50 kişilik ekiple Somali'ye gidecek, 5 tane destek gemisi eşlik edecek, deniz kuvvetleri iştirak edecek.''
 

Editör: Nehir Durdağı