EKONOMİ

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı: Öğrencilere ulaşım desteği sürecek mi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilere yönelik Ulaşım Desteği programının süreceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı olan hanelerdeki öğrencilerin şehirlerarası ulaşım giderlerini karşılamaya yönelik olarak başlatılan Ulaşım Desteği programının, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu. Göktaş, bu programın 2022 yılında hayata geçirildiğini ve bugüne kadar 100 binden fazla öğrenciye destek sağlandığını belirtti.

Bakan Göktaş, öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için gereken tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayarak, "Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerini yılda dört defa olmak üzere karşılıyoruz. Tek yön için üst limit 1.250 TL olup, bu yıl şu ana kadar 60,8 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık" dedi.

Başvurular SYDV'lere Yapılıyor

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği programına başvuruların, öğrenci veya ailesi tarafından öğrencinin ailesinin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) yapılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, bu destek ile öğrencilerin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceklerini, toplumun her kesimine adil ve bütüncül sosyal hizmet modelleri sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.