GÖZDEN KAÇMASIN

Bakan Göktaş'tan İstanbul'daki kadın cinayetleri hakkında açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul’da Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ile ilgili açıklamalarda bulundu. Göktaş, kadın cinayetlerine karşı alınan önlemleri ve şiddetin kök nedenlerine karşı yürütülen mücadeleyi vurguladı.

Bakan Göktaş, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu’nun (6284 sayılı yasa) önemine dikkat çekerek, bu kanunun dünya çapında nadir görülen güçlü bir hukuki düzenleme olduğunu belirtti.

"Kadına yönelik şiddet, Ayşenur ve İkbal gibi iki genç kızımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak ve bu acı cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla etkili bir iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunla, kadınların şiddetten korunması için güçlü bir hukuki altyapıya sahibiz. Kadınların üzerinden şiddetin karanlık gölgesini kaldırmak için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, tüm ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde şiddeti önlemek adına yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.